WΛMI 韦美设计 | 慢享“轻”法式

发表时间:2021-01/15 浏览量:1569

  1610691729799107.png


  “一个精致的居住空间该是简约而国际化的,无处不体现生活的阅历所带来的成熟与自信。”


  ▽平面图


12.png


  艺术的真正底蕴不只是感官的直接感受,而是对心灵真实的触及;动人的往往也不是奢华,也不是奇异,而是精细的体验。


  315㎡慢享“轻”法式 |WΛMI


  WΛMI运用这一理念,打造了位于广西彰泰的315㎡顶层复式住宅。用优雅与精致奢华的橙蓝金撞色来营造法式调性住宅的浪漫与“轻”生活慢享格调。


  客餐厅区域


1610691843762135.jpg


1610691873237650.jpg


  设计师并没有用生硬的线条分割客餐厅区域,而是以一个矩形空间使人们的视觉自动划分开独特的餐厅一角,既保持了客餐厅一体的宽阔感,又使餐厅具备一定的私密性,家具的圆润增添了空间的高级感与流畅性,营造出静谧舒缓的居住氛围。


  The designer did not divide the guest restaurant area with blunt lines, but used a rectangular space to automatically divide people's vision into a unique corner of the restaurant, which not only maintained the spaciousness of the guest restaurant, but also made the restaurant have a certain degree of privacy. The sleek design of the soft furnishing adds a sense of high-level and fluency to the space, creating a quiet and soothing living atmosphere.


1610691940378166.jpg


1610691965185406.jpg


  卧室区域


1610692000161260.jpg

  主卧的装饰面沿用法式经典元素,倍显法式调性:沉稳、大气、精致,加上具有设计感的边几,软装与硬装相呼应,在一定程度上为空间润色不少。


  The decorative surface of the master bedroom follows the classic French elements, showing the French tonality: calm, grand, refined, plus the design side table, the soft and hard decorations echo, to a certain extent, it polishes the space a lot.


1610692035184615.jpg


  长辈房延续了整体色调,沉稳不失舒适。营造出居住者从容淡雅,怡情养性的安然生活。


  The elder room continues the tone of the public area, calm and comfortable. Create a peaceful life for the elders to enjoy themselves, to be calm and elegant, and to live comfortably.


1610692085924653.jpg


1610692107893655.jpg


  儿童区域


1610692153967914.jpg


1610692175191029.jpg


  儿童房则与之沉稳的调性相反,大胆地用蓝色与粉色区分孩童空间,大面积的主墙纸简洁易懂得把孩童的喜好表达清楚,使空间跃动又富有设计感。在儿童玩乐区域上也花了不少心思,男孩的积木墙与女孩的泡泡池,既保障了游戏的安全性也充实了空间,使它保持温馨、跳跃。


  The children's room is contrary to the noble tone. It is bold to distinguish the children's space with blue and pink. The large area of the main wallpaper is simple and easy to understand to express children's preferences clearly, making the space dynamic and full of design.A lot of thoughts were also spent on the children’s play area. The boy’s building block wall and the girl’s bubble pool not only ensure the safety of the game but also enrich the space, keeping it warm and jumping.


1610692208192851.jpg


1610692237367460.jpg


  二层活动区域


  随即我们的视线来到二层,一眼看去,室内从平面功能布局上已打破常规,大胆地用大面积划出了休闲厅、健身区与阳台,再以清晰明亮的橙蓝色提亮空间,结合开阔的外景与头顶的天窗,整个空间无比大气,使人眼前一亮,豁然开朗。


  Immediately, our sight came to the second floor, and at a glance, the interior has broken the convention in terms of the layout of functions, and boldly used a large area to demarcate the lounge, fitness area and balcony, combining the open exterior scene with the skylight above the head, the entire space The incomparable atmosphere makes people's eyes bright and suddenly enlightened.


1610692303704259.jpg


1610692333752661.jpg


1610692365887101.jpg


1610692426195400.jpg


  恰到好处的健身区与休闲厅的布置也以多元和复合型的空间组合来营造,孩童的玩乐区紧挨着长辈们放松的地方,以一种具备温度与都市感的空间布局方式,引领一种新颖的家庭成员相处方式。


  The proper layout of the fitness area and lounge is also created by a diverse and complex combination of spaces. The children’s play area is next to the place where the elders relax, leading a kind of spatial layout with a sense of temperature and urbanity. A novel way of getting along with family members.


  最后我们坐在宽阔的露天花园上远眺群山,偶尔与亲朋好友于此闲暇时小叙,这种“轻”而“慢”的生活体验又是多少人梦寐以求的呢?


  Finally, we sat in the wide open-air garden overlooking the mountains, occasionally chatting with family and friends in our leisure time. How many people dream of such a "light" and "slow" life experience?


获取报价

您的姓名:*
您的手机:*
您的需求:*

*为了您 的权益,您的信息将被 严格保密